+ Lisa oma töö      

Otsid ehitajat "Küttesüsteemid" valdkonnast?

Parima pakkumise ja teostaja leidmiseks lisa oma töö.

Küttesüsteemi uuendamine.

ID 58592

366 vaatamist

Prindi

  • check Pakkumiste tegemine
    kuni 09.05.2021
  • check Võitja valik kuni
    10.05.2021
  • 3 Töö teostamine
    ja hinnang
Hanke lõpp: P, 9. mai, 2021
Maakond: Harjumaa
Muu asula: Raasiku
Tööde algus: T, 01. juuni, 2021 (Soovituslik)
Tööde lõpp: T, 31. august, 2021 (Soovituslik)
Ehitusmaterjalid: Töö tellija poolt
Soovin pakkumisi: Summa kogu projektile

Töö sisu

Soovin leida küttesüsteemi uuendamiseks kõige mõistlikumat lahendust.
Eesmärk leida energiasäästlik sooja tarbevee- ja küttelahendus, mis oleks samas ka võimalikult mõistliku hinnaga.
Eramus praegu vana ATMOS puugaasi katel, millel külge on paigaldatud pelleti põleti. Olemas on mõningad segamissõlmed, millega reguleerida katlast kütteringesse mineva vee tempi ja sealt edasi omakorda sõlm, millega reguleerida ka põrandaküttesse mineva vee tempi. Oli varem katla taha ühendatud ka soojavee boiler, aga see ühendus boileri vahetamisel jäi uuesti tegemata ja hetkel on boiler ainult elektri peal.
Puudub igasugune automaatika. Kütan pelletisüsteemi nagu ahju - lasen ca iga päev kolm kotti läbi joosta. Vahepal jahtub ja uued 3 kotti panen jooksma jälle järgmine päev kui tuba hakkab liiga jahe tunduma :-)
Puudub ka akumulatsioonipaak ja paisupaak jne
Maja suletud netopind (m2) 258,3 , maht (m3) 808 . Köetav pind ehk ca 200m2. Küte malmradiaatoritel 15tk + vesipõrandaküte ca 30m2. Radiaatoreid vahetada ei plaani.
Lahendusena olen ise ette kujutanud õhk-vesi soojuspump + päikesekütte kombinatsiooni, aga ei sea ette piire muude võimalike seadmete või nende kombinatsioonide osas.
Ei oska ise hinnata, kas olemasolev torustik on sobilik moodsatele soojusseadmetele. Saab tulla vaatama.

Pildid, video ja failid

Hanke korraldaja: eraisik ID10846

Pakkumised

Pakkumisi kokku: 0    

Küsimused hanke korraldajale

Küsimus: private ID41495   10.04.2021 19:55
Tere!

Tegelikult ju toimiv süsteem olemas, radiaatoritele termostaadid, katlale termostaatlüliti mis juhib põleti tööd, mingit automaatikat pole vaja. Ainus vaev punkri täitmine pelletiga ja paari nädala tagant katla puhastamine. Akupaaki pole ka vaja. Paisupaak peaks ikka süsteemis olema. Tarbevesi kahesüsteemse boileriga, suvel lülitada elektri peale.
Aga kui kindel soov minna üle uuele süsteemile, siis muidugi teine teema.

Jõudu!

Teavita reeglite rikkumisest

Korraldaja vastus: 10.04.2021 20:44

Jah seda võimalust olen juba mõelnud kah. Lisasin paar pilti põlemisalast. Tegemist vana katlaga. Antud katel ja põleti omavahel ei ole ennast tõestanud kombo. Kütmisel periooditi väga keeruline saada katlast kätte enamat kui 40*. Põlemisala ei puhu puhtaks, tuhk kivistub, kasvab täis, on märg (alusplaat ostetud uus sept'20). Põleti mõeldud 8mm jaoks, aga väikese teo mootori lõhkusid need ära. Suur tigu samuti pidevalt kukub alt lahti, sest pelleti puru ummistab põhja. Kasutan nüüd 6mm, et kõik ei laguneks pidevalt.
Ehk kaks olulist pointi on:
* Pelleti kvaliteet on alati ettearvamatu ja see pidev otsimine ja katsetamine tükib elustiiliks kujunema...
* Pelleti peale jäämine eeldaks uut "tarka" pelletikatelt, sest olen veendunud, et pisitäiendustega "saia" siiski ei saa ja probleemiks jääb ikka pelleti kvaliteet.

Teavita reeglite rikkumisest

Küsimus: private ID43451   13.04.2021 06:54
Päikeseküttega me ei tegele, kas võib pakkuda õhk-vesi pumpa ning boileri valikult vaatame kolmesüsteemse, et hilisem päikeseküte oleks võimalik juurde ühendada? NB: hange.ee ei võimalda kohalkäimist enne hanke võitu, sest kontaktandmete vahendamine on keelatud ning hanke võit genereerib pakkujale juba kohe teenustasu arve.

Teavita reeglite rikkumisest

Korraldaja vastus: 13.04.2021 07:35

Jah, võib pakkuda ka nii. Oluline on, et pakkuja arvestaks sellega, et kogu praegune lahendus vajab üle vaatamist ja pumbaga kokku sobitamist e. ka torutöid. Kindlasti ei oota ma siin tavalisi seadmemüüja pakkumisi, mis ütlevad, et toru ja elektriühendus ( või ka näiteks maapumba maakollektor) peavad olema minu poolt ette tehtud ja paiknema pumba soovitud asukohast Xm kaugusel.
Lisainfo või piltide vajamisel palun julgesti küsida.

Teavita reeglite rikkumisest

Lisa küsimus

Lisa küsimus

Minu pakkumine

%

Reeglid

Pakkumise kirjelduse väli on mõeldud pakkumise detailsemaks lahti kirjutamiseks. Pikema teksti mugavaks sisestamiseks klikkige kasti paremal ülaservas oleval ikoonil.
Pakkumist tehes on keelatud postitada enda kontaktandmeid (nimi, telefon, aadress jne). Me jälgime ja analüüsime pakkumisi, et vältida pettuseid ja reeglite rikkumisi.
Rikkumise puhul kasutajakonto blokeeritakse.

 

Vanemad teated:

Vaata kõiki

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega.

Sulge
 
Minu pakkumine
%

Reeglid

Pakkumise kirjelduse väli on mõeldud pakkumise detailsemaks lahti kirjutamiseks. Pikema teksti mugavaks sisestamiseks klikkige kasti paremal ülaservas oleval ikoonil.
Pakkumist tehes on keelatud postitada enda kontaktandmeid (nimi, telefon, aadress jne). Me jälgime ja analüüsime pakkumisi, et vältida pettuseid ja reeglite rikkumisi.
Rikkumise puhul kasutajakonto blokeeritakse.